ابوالفضل بهشتی، عضو اتاق فکر اتحادیه اروپا در گفت‌وگو با «راهبرد معاصر» مطرح کرد:

بن‌بست دیپلماسی التماس/ معجزه اتحاد بلوک شرق

ابوالفضل بهشتی، عضو اتاق فکر اتحادیه اروپا با بیان اینکه دیپلماسی التماس همه توانمندی‌ها و موقعیت‌های ارزنده کشور را به تاراج برد، گفت: همگرایی ایران با روسیه، چین و هند می‌تواند معجزه هزاره جدید باشد و غربی‌ها از چنین پیوند و اتحادی نگران هستند.
ابوالفضل بهشتی؛ عضو اتاق فکر اتحادیه اروپا
تاریخ انتشار: ۰۸:۴۶ - ۰۸ مهر ۱۴۰۴ - 2025 September 30
کد خبر: ۲۹۰۳۴۰

بن‌بست دیپلماسی التماس/ معجزه اتحاد بلوک شرق

به گزارش «راهبرد معاصر»؛ فعال سازی «مکانیسم ماشه» به وسیله تروییکای اروپایی اقدامی غیرقانونی و در عین حال حق غنی‌سازی ایران همچنان مورد تأیید قوانین بین‌المللی است. به باور ناظران، تحریم‌های قطعنامه‌ها اهمیت قابل توجهی ندارند و مسئولان کشورمان تأکید کرده اند، هرگونه اقدام علیه ایران با واکنش متقابل جدی روبرو خواهد شد.

باید تهدیدهای توخالی غرب را به فرصت تبدیل کنیم و این فرصت گرانبها را به وحدت ملی پیوند دهیم

ایران با دیپلماسی و رعایت منافع ملی تلاش کرد موضوع را مدیریت کند، اما غربی‌ها از مذاکره به عنوان ابزاری فریبکارانه برای محدود کردن توان دفاعی ما استفاده کردند. دیپلماسی بدون قدرت، تنها ابزار فشار است؛ تقویت بنیه دفاعی و انسجام ملی تنها راه بازداشتن دشمن و حفظ امنیت کشور به شمار می رود.

ابوالفضل بهشتی، عضو اتاق فکر اتحادیه اروپا «مکانیسم ماشه» را بیشتر دارای جنبه روانی و موضوعی توخالی خواند و درباره وضعیت بن بست در مذاکرات با غرب به خبرنگار «راهبرد معاصر» گفت: غربگرایان مدت‌ها دیپلماسی فاجعه بار التماس را دنبال می‌کردند و این رویکرد تأسف بار در تاریخ ثبت می‌شود. دیپلماسی التماسی همه توانمندی‌ها و موقعیت‌های ارزنده کشور را به تاراج برد و ما را با بحران مواجه کرد.

وی با بیان اینکه موقعیت ایران همواره مایه مباهات جهان است، افزود: ایران کشوری مستقل و مقاوم در برابر غرب است، ولی دولت‌های گذشته و حتی در بدنه کنونی برخی با دیپلماسی التماس به دنبال مذاکره بودند و هستند. معتقدم کسانی که با التماس و خواهش به دنبال تضعیف موقعیت ایران بودند، باید محاکمه شوند. برخی مسئولان ناخودآگاه یا تعمدی تبعیت از غرب می‌کنند و حتی برخی از آنها خویشاوندانی در غرب دارند؛ این افراد چگونه می‌توانند در بزنگاه‌های حساس برای منافع ایران تصمیم درست بگیرند؟

جنگ نخواهد شد/ باید قوی شویم

عضو اتاق فکر اتحادیه اروپا عنوان کرد: باید تهدیدهای توخالی غرب را به فرصت تبدیل کنیم و این فرصت گرانبها را به وحدت ملی پیوند دهیم. در این برهه نسل جوان می‌تواند معجزه کند و تمام توطئه‌ها و کارزارهای روانی غرب را به شکست بکشاند. معتقدم جنگ نخواهد شد، مگر اینکه از خودمان ضعف نشان دهیم. چاره‌ای جز قوی شدن نداریم و باید از همه گزینه‌های خودمان برای قوی شدن استفاده کنیم.

بهشتی گفت: مسئولان کشور باید موضع واحد داشته باشند و در تریبون‌های رسمی شاهد مواضع دو و چندگانه نباشیم، بلکه از تریبون سیاسی و نظامی کشور موضع قدرت شنیده شود. شورای دفاع که چندی پیش تشکیل شد باید سخنگو داشته باشد و مواضع نظامی کشور به طور واحد از آنجا منعکس شود. این شورا باید از اصحاب رسانه با تجربه جهت انعکاس و رصد اخبار حوزه نظامی بهره بگیرد و رویکرد واحد نظامی جمهوری اسلامی از آن شنیده شود.

وی تصریح کرد: غربگرایان توجهی به شرکت‌های دانش بنیان داخلی ندارند، در حالی که غربی‌ها از اهمیت این شرکت‌ها باخبرند و باید به آن و نیز بخش خصوصی برای تقویت اقتصاد و دانش و فناوری ایران بها داده شود.

توانمندی هسته‌ای روح و جان ایران است

بهشتی گفت: ۸۰ درصد مشکلات کشور راهکار درونی دارد و امیدوارم با بن‌بست مذاکره که به وجود آمد، مسئولان به توانمندی‌های جوانان و علم و دانش متخصصان داخلی بیش از پیش توجه کنند. انقلاب درونی ایران با پس زدن الیگاریشی‌های غرب به وجود می‌آید و باید به شرکت‌های داخلی و دانش بنیان بیشتر بها داد. غرب با بحران دست و پنجه نرم می‌کند، آلمان و انگلیس به گداخانه تبدیل شده اند و آمریکا قدرت گذشته را ندارد و همه آنها تلاش می‌کنند با عملیات روانی، تحریم و ... مانع از پیشرفت جمهوری اسلامی ایران شوند.

عضو اتاق فکر اتحادیه اروپا تأکید کرد: توانمندی هسته‌ای روح و جان ایران است و به هیچ عنوان نباید از این ظرفیت عقب نشینی کرد. ما قوی‌ترین موقعیت ژئواستراتژیک جهان را داریم، غرب چشم طمع به داشته‌های ایران دارد و هرگاه ضعف نشان دهیم، غربی‌ها به دنبال هراساندن و گرفتن امتیاز از ایران هستند.

وی افزود: توانمندی هسته‌ای و نظامی می‌تواند ضامن امنیت ایران باشد و در سایه سار امنیت است که کشور می‌تواند پیشرفت کند.

۸۰ درصد مشکلات کشور راهکار درونی دارد و امیدوارم با بن‌بست مذاکره که به وجود آمد، مسئولان به توانمندی‌های جوانان و علم و دانش متخصصان داخلی بیش از پیش توجه کنند

بهشتی گفت: اگر ارتش و سپاه آمادگی داشته باشند و ایران ضعف نشان ندهد، هرگز جنگ نخواهد شد و آمریکا و غرب درصدد تجاوز مجدد به ایران برنخواهند آمد. دیپلماسی عزتمندانه می‌تواند امنیت ایران را تضمین کند. دیدیم کشتی‌گیران ایرانی چگونه توانستند در اوج عملیات روانی ضد انقلاب قدرتمند عمل کنند و لبخند رضایت را بر لبان ایرانیان بنشانند. رسانه‌های داخلی باید قدرتمند عمل و نقشه‌های دشمن را خنثی کنند.

وی افزود: سال آینده جام جهانی فوتبال در آمریکا برگزار می‌شود از هم اکنون برای تضعیف ایران در آن رقابت‌ها نقشه می‌کشند. در عین حال قدرتمند نشان دادن خودمان می‌تواند نقشه‌های غرب و عناصر ضد انقلاب را نقش بر آب کند.

بهشتی گفت: جهان به سرعت در حال تحول به سمت نظم نوین و چند جانبه گرایی است. همکاری‌های ایران با چندین محور اقتصادی سیاسی جهان می‌تواند جایگاه کشور را در نظم جدید جهانی ارتقا دهد. بریکس، سازمان همکاری شانگهای، اتحادیه اوراسیا و ... تشکیلات اقتصادی-سیاسی مهمی هستند که کشورهای قدرتمند جهان در آنها حضور دارند و این تشکیلات با حضور ایران می‌تواند بهتر توسعه یابد.

وی افزود: همگرایی ایران با روسیه، چین و هند می‌تواند معجزه هزاره جدید باشد و غربی‌ها از چنین پیوند و اتحادی نگران هستند.

آمریکا به دنبال بی ثباتی منطقه

عضو اتاق فکر اتحادیه اروپا عنوان کرد: امروز شاهدیم آمریکا قصد دارد افغانستان را که حلقه وصل ایران و چین است به بی ثباتی بکشاند و طرح بازپس‌گیری پایگاه هوایی بگرام به وسیله دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا نشان می‌دهد غرب به دنبال گسست اقتصادی، فرهنگی و سیاسی بلوک شرق است. در این راستا علاوه بر افغانستان، طرح بی‌ثباتی روسیه، ترکمنستان، پاکستان و سایر کشورهای منطقه در دستور کار غرب قرار دارد.

ارسال نظر
آخرین اخبار